HomepageOver onsWebdesignWebhostingSoftwareNetworksConsultancy
 
Nieuw verhuisproces .eu-domeinnaam
Datum: 21-11-2012 - Persbericht: 1211211023

Het is dan eindelijk zover. Het verhuisproces van .eu-domeinnamen is sinds vandaag gewijzigd. Na de SIDN en DNS.be heeft ook EURid besloten om het verhuizen van .eu-domeinnamen makkelijker te maken. Het nieuwe proces kan vergeleken worden met de .nl verhuizing en zal geschieden met alleen een verhuiscode (transfercode).

De huidige situatie

In de huidige situatie wordt een .eu verhuizing aangevraagd en ontvangt de houder van het domein een e-mail om de verhuizing af te ronden. Pas na het akkoord geven van de verhuizing wordt deze binnen één werkdag afgerond.

De nieuwe situatie

Met de nieuwe situatie komen er geen e-mailberichten aan te pas en is er alleen een verhuiscode noodzakelijk om de verhuizing te kunnen afronden. De verhuiscode kan tijdens de bestelling direct doorgegevenworden.

Zodra het contract is geactiveerd zal deze worden gecontroleerd door de overkoepelende organisatie EURid en, indien juist, wordt de verhuizing direct afgerond.

Mocht u tijdens de bestelling nog niet in het bezit zijn van de verhuiscode, dan kan deze uiteraard ook later worden doorgegeven. Wat ook belangrijk is om te weten is dat de verhuiscode slechts 40 dagen geldig blijft. Daarna zal een nieuwe verhuiscode opgevraagd moeten worden.

Hoe kom ik aan de verhuiscode?

De verhuiscode kan alleen worden opgevraagd door de huidige houder bij de huidige provider waar het domein geregistreerd staat. De verhuiscode wordt altijd per e-mail verstuurd naar het administratieve contact (e-mailadres) van het domein. Het administratieve contact kunt u altijd opvragen via de whois gegevens op de website van EURid.

Waar moet ik op letten?

Veel nieuwe providers hebben voor het inrichten van de nameservers voor de betreffende domeinnaam tijd nodig. Het is van belang dat de nameservers zijn ingericht alvorens de verhuizing wordt afgerond om te voorkomen dat diensten zoals uw website en e-mail tijdelijk niet beschikbaar zullen zijn.

Belangrijk om te weten!

Verhuisaanvragen die voor 21 november 2012 zijn ingediend zullen nog via het oude proces worden afgehandeld.

Einde persbericht

  Venster sluiten